Киянам на замітку: з покинутими на вулицях Києва автівками будуть боротися по-новому

08:00, 14 мая 2019
У Києві взялися за кинуті на вулицях автомобілі.
Киянам на замітку: з покинутими на вулицях Києва автівками будуть боротися по-новому
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Депутати з профільної комісії Київради підтримали проект рішення, покликаний вирішити ситуацію з безхазяйними автівками. Про це повідомляє vechirniy.kyiv.ua.

«Відповідно до статистичних даних, у нас на вулицях знаходиться більше 600 кинутих авто. Процедура евакуації такого транспорту має радянську основу, норми часів, коли кинутий автомобіль був винятковістю», — про це сказав на комісії з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв’язків ініціатор проекту рішення, депутат Київради Олександр Пабат.

За словами Пабата, проблема безхазяйного транспорту — це не лише порушення благоустрою, а й безпека киян. Яскравий приклад — 14 червня 2018 року в Святошинському районі Києва стався вибух у покинутому автомобілі у дворі біля житлових будинків. Тоді внаслідок інциденту постраждали чотири дитини.

Наразі КМДА не має повноважень прибирати покинуті чи безхазяйні авто. А Нацполіція через відсутність матеріально-технічної бази не здатна вирішити проблему.

«Через це маємо ситуацію, коли одне відомство, що відповідає за порядок та благоустрій, не має повноважень щодо прибирання кинутих авто, друге – має повноваження, але кошти, у разі проходження всіх етапів та проведення аукціону, йдуть на щось інше. Тому ситуація з безхазяйними авто сьогодні не може бути вирішена без запровадження чіткого, впорядковуючого алгоритму», — наголошує Пабат.

Потрібно наділити повноваженнями КМДА. Пропонується, аби КМДА протягом трьох місяців з моменту прийняття такого рішення розробила та затвердила порядок переміщення, тимчасового зберігання і передачі безхазяйних транспортних засобів відповідним підрозділам Національної поліції України. Проект рішення мають розглянути на пленарному засіданні Київради.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Києві можуть запровадити новий запрет щодо цигарок.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки