Брав хабарі у доларах: слідчі ДБР викрили прокурора із Запорізької області

16:34, 14 мая 2019
Прокурор Якимівського відділу Мелітопольської прокуратури погорів на хабарі у 10 000 доларів.
Брав хабарі у доларах: слідчі ДБР викрили прокурора із Запорізької області
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Cлідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань за процесуального керівництва Департаменту організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінальних правопорушень, підслідних Державному бюро розслідувань Генеральної прокуратури України, та оперативного супроводження Управління захисту економіки в Запорізькій області Нацполіції викрили прокурора Мелітопольської місцевої прокуратури Запорізької області на отриманні неправомірної вигоди.

За даними слідства, прокурор Якимівського відділу Мелітопольської місцевої прокуратури Запорізької області вимагав та отримав кошти в розмірі 10 000 доларів США від підприємця. За ці гроші прокурор обіцяв, що органи прокуратури не вживатимуть заходів щодо скасування реєстрації декларацій про готовність об’єктів нерухомості до експлуатації. Також правоохоронці мали не вчиняти дій, аби визнати недійсними договори купівлі-продажу майна та звільнити земельні ділянки від будівель.

Під час отримання неправомірної вигоди службову особу затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, предмет злочину вилучено.

Слідчі ДБР готують затриманому повідомлення про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою, поєднаному з вимаганням такої вигоди (ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України) та готують клопотання до суду про обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У разі доведення вини, прокурору загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років з конфіскацією майна.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що на Миколаївщині податківець незаконно списала борг на суму 600 тисяч доларів.

Крім цього, на хабарі у $500 слідчі ДБР затримали посадовця Токмацького військомату.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області