Незаконно списала податковий борг: на Миколаївщині затримали податківця

16:24, 14 мая 2019
Податківець списала борг на суму 600 тисяч гривень.
Незаконно списала податковий борг: на Миколаївщині затримали податківця
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчими теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого в Миколаєві, встановлено, що заступник начальника Вознесенської об’єднаної державної податкової інспекції головного управління Державної фіскальної служби (ОДПІ ГУ ДФС) в Миколаївській області безпідставно ухвалила рішення про списання податкового боргу підприємству. Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Досудовим розслідуванням встановлено, що зазначений заступник начальника податкової інспекції на порушення вимог положення про Вознесенську ОДПІ ГУ ДФС у Миколаївській області, порядку списання безнадійного податкового боргу платників податків за результатами розгляду заяви приватного підприємства безпідставно прийняла рішення про списання податкового богу в сумі 594398,29 гривень. Не пересвідчившись у законності своїх дій, посадовець заподіяла таким чином тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам.

Заступнику начальника Вознесенської ОДПІ ГУ ДФС у Миколаївській області повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість). Свою вину підозрювана визнала повністю.

Наразі слідчі Державного бюро розслідувань вживають усіх заходів щодо відшкодування державі збитків, завданих цим кримінальним правопорушенням, за яке підозрюваній загрожує позбавлення волі на строк до п’яти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років і зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчі ДБР викрили факт одержання неправомірної вигоди керівником митного поста «Житомир-центральний» Житомирської митниці ДФС.

Також на систематичних хабарах викрили підполковника поліції у Києві.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Борис Продан
    Борис Продан
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Дмитро Шмигельський
    Дмитро Шмигельський
    суддя Деснянського районного суду міста Києва