Брав хабарі за розмитнення пиломатеріалів: ДБР викрило чиновника

18:22, 11 мая 2019
Посадовець вимагав та отримав 1300 доларів США.
Брав хабарі за розмитнення пиломатеріалів: ДБР викрило чиновника
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі теруправління ДБР, розташованого у Києві, за процесуального керівництва військової прокуратури Центрального регіону України та оперативного супроводу співробітників Головного управління по боротьбі з корупцією СБУ викрили факт одержання неправомірної вигоди керівником митного поста «Житомир-центральний» Житомирської митниці ДФС. Про це повідомляє офіційний сайт Бюро.

За попередньою інформацією, виконувач обов’язків начальника митного посту вимагав та отримав 1300 доларів США за нестворення його підлеглими штучних перешкод під час митного оформлення пиломатеріалів.

«Сьогодні, 11 травня 2019 року вказаний посадовець під контролем правоохоронних органів через посередника одержав другу частину раніше обумовленої ним неправомірної вигоди в розмірі 900 доларів США. Після отримання коштів його затримали в порядку ст. 208 КПК України. Затриманому готується повідомлення про підозру в одержанні неправомірної вигоди, поєднаній з вимаганням такої вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України). У разі доведення вини посадовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 10 років», — йдеться у повідомленні.

У Бюро нагадали, 4 травня слідчі теруправління ДБР, розташованого у Хмельницькому, затримали начальника митного посту «Житомир-центральний» під час отримання 400 доларів США  однієї з частин неправомірної вигоди загальною сумою у 1650 доларів США. За даними слідства, начальник митного посту з двома підлеглими систематично вимагали та отримували гроші від представників підприємств, що надають брокерські послуги. Затриманого було відсторонено від посади, а на його місце призначено виконувача обов’язків начальника митного поста «Житомир-центральний», якого сьогодні за аналогічних обставин затримали вже слідчі теруправління ДБР, розташованого у Києві.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчі ДБР затримали ревізора-інспектора ДФС у Чернівцях під час отримання $700 хабара.

Крім того, на систематичних хабарах викрили заступника начальника відділу управління превентивної діяльності ГУНП у Києві.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Литвиненко
    Олександр Литвиненко
    секретар Ради національної безпеки і оборони України
  • Наталя Бжассо
    Наталя Бжассо
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Володимир Біоносенко
    Володимир Біоносенко
    голова Миколаївського окружного адміністративного суду
  • Василь Кузь
    Василь Кузь
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Тетяна Фетісова
    Тетяна Фетісова
    суддя Черкаського апеляційного суду