Новий позов проти члена ВККС Павла Луцюка: стали відомі подробиці

11:59, 20 мая 2019
Суд просять заборонити Павлу Луцюку виконувати повноваження члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.
Новий позов проти члена ВККС Павла Луцюка: стали відомі подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшла заява про забезпечення позову  щодо заборони Павлу Луцюку виконувати повноваження члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України. Відповідачем зазначено — Раду адвокатів України. Про це повідомляє офіційний сайт ОАСК.

«Згідно з частиною 2 статті 150 КАСУ, забезпечення позову допускається як до пред’явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи. На думку позивачів, предмет спору — неправомірність рішення про обрання Павла Луцюка членом ВККС, тому вони просять суд забезпечити позов шляхом заборони йому виконувати повноваження члена Комісії.

Зараз суд вирішує питання щодо наявності правових підстав для вжиття заходів забезпечення позову до подання відповідного позову до суду», — йдеться у повідомленні суду.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження у справі за позовом судді Ольги Горчакової до члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Павла Луцюка про визнання протиправними його дій та відшкодування моральної шкоди. 

Додамо, 19 лютого Рівненський окружний адміністративний суд прийняв рішення про забезпечення адмінпозову і зупинив рішення з'їзду адвокатів України про звільнення члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів Павла Луцюка, який був обраний до складу Комісії за квотою адвокатського співтовариства, а також про обрання голови Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Олександра Дроздова членом ВККС.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде