Невчасно виплачена зарплата: Полонський райсуд оштрафував директора підприємства

13:04, 5 июня 2019
На підприємстві утворилося 58 тисяч 864 гривні зарплатного боргу.
Невчасно виплачена зарплата: Полонський райсуд оштрафував директора підприємства
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Як встановив Полонський районний суд, з 1 вересня 2018 по 14 березня 2019 року директор ТОВ «Полонне-Євротранс» порушив вимоги ч. 1, 2 ст. 115 Кодексу законів про працю України «Строки виплати заробітної плати» та ст. 24 Закону України «Про оплату праці» «Строки, періодичність і місце виплати заробітної плати». Як наслідок, на підприємстві утворилося 58 тисяч 864 гривні зарплатного боргу.

Для прикладу, заробітну плату за грудень 2018 року тамтешні працівники отримали 18 січня 2019 року, а за січень 2019 року  7 березня. «Тобто із затримкою виплати зарплати понад один місяць, і при цьому за період затримки індекс споживчих цін за лютий 2019 року становив 0,5%, що підлягає застосуванню при визначенні належного розміру компенсації втрати частини зарплати через порушення строків її виплати, однак цієї вимоги станом на 21 березня 2019 не виконано»,  зазначає в постанові суддя.  

А ще працівники, що звільнялися з ТОВ, у день звільнення, як те передбачає ст. 116 Кодексу законів про працю, не отримували усіх сум, що їм належать. Не виконав директор і вимоги ст. 117 КЗпП України, згідно з якою, якщо з вини власника або уповноваженого ним органу належних звільненому працівникові сум у визначені строки не виплачено, підприємство має виплатити працівникові його середній заробіток за весь час затримки по день фактичного розрахунку.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що директор ТОВ «Полонне-Євротранс» винний у вчиненні з січня по березень 2019 року адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 41 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення вимог законодавства про працю» та стягнув з нього 1190 гривень штрафу (сімдесят неоподатковуваних мінімумів доходів громадян)

А от провадження у справі про адміністративне правопорушення, скоєне ним у період з вересня 2018 до січня 2019 року, суд закрив у зв'язку з закінченням на момент розгляду справи строків, передбачених ст. 38 КУпАП.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що ситуація з невиплатою зарплат у Києві різко погіршилася.

Крім того, найбільш оплачуваною в Києві з усіх професій нині є посада директора департаменту. Наймані працівники цієї категорії можуть розраховувати на зарплату понад 43000 грн.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва