Розвідка показала таємні сховки бойовиків з танками

23:45, 24 июня 2019
Техніку перед обстрілами позицій підрозділів ООС на вогневі рубежі переміщують тягачі, а потім повертають назад.
Розвідка показала таємні сховки бойовиків з танками
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Бойовики вдосконалюють методи приховування своєї причетності до обстрілу позицій підрозділів Об'єднаних сил і об'єктів цивільної інфраструктури з озброєння, яке заборонено Мінськими домовленостями. Про це повідомив спікер українського військового відомства Олександр Мотузяник.

«Зокрема, в ангарах, боксах і спеціально пристосованих приміщеннях колишніх підприємств, розграбованих окупантами, збільшилася кількість прихованого зберігання танків і артилерійських систем, для здійснення запланованих обстрілів в нічний час», - сказав Мотузяник.

За словами спікера, цю техніку переміщують на підготовлені вогневі позиції з використанням великовантажних тралів і таким же способом після виконання «завдань» повертають назад.

Як зазначив Мотузяник, 22-23 червня в темний час доби, з метою здійснення обстрілів позицій Об'єднаних сил, противником вивозилися на вогневі позиції артилерійських установки, які кожен раз, після проведення вогню поверталися в місця прихованого зберігання.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що український полк «Азов» показав відеоролик зі знищенням військової техніки окупаційних військ на передовій Донбасу. Було ліквідовано російську гаубицю калібру 122 мм, взводний опорний пункт бойовиків і замаскований БМП.

Також бойовики атакували підрозділи ООС в районі Новолуганського, в результаті чого загинули двоє військовослужбовців і ще вісім отримали поранення. Президент України Володимир Зеленський вважає, що це загострення ситуації на Донбасі свідчить про втрату Росією контролю над найманцями.

До того ж Місія ОБСЄ виявила 30 реактивних систем залпового вогню "Град", розміщених з порушенням ліній відведення в окупованих районах Луганської області на Донбасі.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді