Застрелив відвідувача ресторану: копу повідомлено про підозру

19:30, 25 июня 2019
Поліцейському загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.
Застрелив відвідувача ресторану: копу повідомлено про підозру
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, повідомили про підозру працівнику взводу охорони публічної безпеки Управління поліції охорони в Харківській області. Про це повідомляє прес-центр Бюро.

За даними слідства, 5 грудня 2018 року під час несення служби у супермаркеті «Рост» поліцейський використав табельну зброю та смертельно поранив відвідувача. Потерпілий відмовлявся оплатити товар, тому його провели у підсобне приміщення, щоб викликати наряд поліції. У ході конфлікту, що виник у підсобному приміщенні, потерпілий завдав працівнику поліції охорони кілька ударів ножем. Після цього, на вулиці, куди вибігли обидва учасники конфлікту, поліцейський двічі вистрілив у бік нападника, що вже тікав. Один з пострілів став смертельним.

Працівника поліції обґрунтовано підозрюють в умисному вбивстві при перевищенні заходів, необхідних для затримання злочинця (ст. 118 Кримінального кодексу України), а також у перевищенні влади або службових повноважень, тобто умисному вчиненні працівником правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих йому прав чи повноважень, із застосуванням насильства (ч. 2. ст. 365 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини, правоохоронцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох  до восьми років.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ДБР розслідує справу щодо поранення 15-річного підлітка під час навчально-тренувальних стрільб.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді