Окружний адмінсуд Києва пояснив, чому скасував перейменування столичних проспектів

12:44, 26 июня 2019
Рішення ухвалене судом на підставі порушення процедури щодо перейменування проспектів.
Окружний адмінсуд Києва пояснив, чому скасував перейменування столичних проспектів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Окружний адміністративний суд міста Києва ухвалив рішення у справі про перейменування проспекту Генерала Ватутіна на проспект Романа Шухевича, а Московського проспекту на проспект Степана Бандери, розгляд якої тривав з серпня 2016 року. Зокрема, суд задовольнив частково позов ГО «Єврейська правозахисна група» та ГО «Антифашистська правозахисна ліга» до Київської міської ради і визнав протиправним та скасував відповідні перейменування. Про це повідомляє офіційний сайт ОАСК.

«Зазначене рішення ухвалене судом з огляду на порушення процедури щодо перейменування проспектів Московського та Генерала Ватутіна, а також у зв’язку з відсутністю належного обґрунтування прийняття даних рішень. Також судом при розгляді зазначеної справи прийнято до уваги значний суспільний інтерес, який відображений і в петиціях проти перейменування, чого не було враховано КМР під час вчинення дій щодо зміни назви проспектів», — йдеться у повідомленні.

У ОАСК нагадали, у червні 2017 року ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва, задоволено клопотання про часткове забезпечення позову, яке залишено без змін. А саме — суд заборонив Київській міській раді подавати на підпис та публікувати рішення сесії депутатів КМР щодо перейменування проспекту Генерала Ватутіна на проспект Романа Шухевича до ухвалення рішення по даній справі.

Крім того, третіми особами, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача є Громадська організація “Ветерани праці — діти війни”, Громадська організація “Інститут правової політики та соціального захисту імені Ірини Бережної”, Київська міська організація ветеранів. Треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача — Всеукраїнське об’єднання “Свобода”, Український інститут національної пам’яті, Громадська організація “Мистецький центр “Локація”, Невідомий Євген Леонідович.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що ОАСК скасував рішення Київської міської ради про перейменування двох проспектів.

Також відомо, що мер Києва Віталій Кличко заявив, що наразі готується апеляція на рішення Окружного адмінсуду Києва про перейменування двох проспектів на честь Степана Бандери та Романа Шухевича

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва