Змова учасників тендеру з ремонту Шулявського мосту: з’явились подробиці

09:40, 27 июня 2019
Київське територіальне відділення АМКУ підтвердило факт змови двох компаній.
Змова учасників тендеру з ремонту Шулявського мосту: з’явились подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Детективи НАБУ допомогли Антимонопольному комітету України (АМКУ) викрити змову двох компаній — учасниць процедур закупівель будівельних послуг для трьох об’єктів у місті Києві. За спотворення результатів тендеру Київське обласне територіальне відділення АМКУ наклало на них штраф на загальну суму майже 262 млн грн та заборонило брати участь у публічних закупівлях упродовж найближчих трьох років. Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

«Дані, які стали підґрунтям для рішення АМКУ, детективи Національного бюро здобули в ході  досудового розслідування можливих зловживань при реконструкції Шулявського шляхопроводу, зокрема, йдеться про відомості, що вказували на можливу пов’язаність учасників закупівлі — ТОВ «Північно-український будівельний альянс» та ТОВ «Спецбуд-Плюс».

Згодом Київське територіальне відділення АМКУ провело своє розслідування, яке підтвердило факт змови згаданих компаній не лише у випадку Шулявського шляхопроводу, а й ще двох об’єктів: будівництва корпусу Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова та реконструкції гімназії № 59 імені О.М. Бойченка в Голосіївському районі м. Києва», — йдеться у повідомленні.

За спотворення результатів закупівель з :

  • реконструкції Шулявського шляхопроводу кожна з компаній отримала штраф у 56 млн грн;
  • будівництва корпусу Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова: ТОВ «Північно-український будівельний альянс» — штраф у 56,16 млн грн, ТОВ «Спецбуд-Плюс» — у 63,19 млн грн;
  • реконструкції гімназії № 59 імені О.М. Бойченка — штраф у 15,29 млн грн на кожну компанію.

Зазначається, що такі рішення є черговим прикладом ефективної взаємодії між Національним бюро та Антимонопольного комітету.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, як виглядає Шулявський міст.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва