Закриття поштових відділень у селах: Окружний адмінсуд Києва прийняв важливе рішення

17:18, 3 июля 2019
Суд визнав протиправним та нечинним наказ Мінінфраструктури.
Закриття поштових відділень у селах: Окружний адмінсуд Києва прийняв важливе рішення
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 3 липня, Окружний адміністративний суд міста Києва завершив розгляд справи за позовом ГО «Громадський рух Сергія Коровченка «Оновлення» до Міністерства інфраструктури України, третя особа АТ «Укрпошта». Про це повідомляє офіційний сайт ОАСК.

«Суд визнав протиправним та нечинним наказ Мінінфраструктури №442 від 14 грудня 2017 року «Про затвердження  Стратегічного плану розвитку ПАТ «Укрпошта» на період до 2021 року» в частині запровадження мобільних відділень в селах з населенням менше 2000 жителів. Суд також зобов’язав відповідача відновити роботу стаціонарних відділень поштового зв'язку АТ «Укрпошта», які були замінені пересувними відділеннями поштового зв'язку на виконання оскаржуваного наказу. 

Серед підстав прийняття судом такого рішення у справі — порушення порядку прийняття наказу Мінінфраструктури та порушення статті 19 Закону України «Про поштовий зв'язок», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що ОАСК скасував рішення Київської міської ради про перейменування двох проспектів.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва