Коли депутати приймуть «закон Дарини Лук’яненко»

17:04, 3 июля 2019
Основне дискусійне питання — хімічна кастрація має бути добровільною чи все ж таки примусовою.
Коли депутати приймуть «закон Дарини Лук’яненко»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

3 липня, відповідно до вимог законодавства, Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Верховної Ради України розглянув петицію, що була подана на сайт парламенту після страшного вбивства Дарини Лук’яненко. Петиція швидко набрала понад 25 тис. підписів громадян щодо захисту дітей від сексуального насильства та необхідності прискорення розгляду законопроекту №6607 «Про внесення змін до деяких законів України (щодо впровадження Єдиного  реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканності малолітньої чи малолітнього, та посилення відповідальності за злочини, вчинені проти статевої свободи та статевої недоторканності малолітньої чи малолітнього)». Комітет надав відповідний висновок.

Основним приводом для дискусії стало питання хімічної кастрації, а саме — чи має бути така процедура добровільною, як зазначено в законопроекті №6607, або ж потрібно прописати у законі відповідну примусову норму. Під час голосування за те, щоб прийняти проект за основу в першому читанні, проголосували 5 депутатів, а за те, щоб прийняти його в цілому як закон, 9 депутатів. Таким чином у парламентському Комітеті рекомендують прийняти законопроект за основу та в цілому як закон.

Щодо законопроекту №6151 (автор Антон Яценко), то 10 депутатів проголосували за те, щоб прийняти його за основу в першому читанні для подальшого доопрацювання. Від №6607 він відрізняється примусовою хімічною кастрацією та відсутністю норми про відповідний Реєстр. Автор зазначив, що вважає за необхідне додати це в текст проекту закону.

Останнім розглядався законопроект №6449 авторства групи народних депутатів (О. Ляшко, В. Вовк та інші). Співавтор Ігор Мосійчук зазначив, що цей проект об’єднує два попередні та містить і примусову кастрацію, і відповідний реєстр осіб, що вчинили статеві злочини. Більшість депутатів також підтримали пропозицію рекомендувати прийняти цей законопроект за основу та в цілому як закон.

Отже, було зібрано відповідну кількість підписів, тому Андрій Кожем’якін підкреслив, що позачергове засідання Верховної Ради з розгляду цих проектів може відбутися вже 8 липня.

Нагадаємо, що раніше «Судово-юридична газета» писала про те, що НагаН в Києві сталося жорстоке  вбивство 9-річного хлопчика.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва