Поліція розкрила нову схему обману киян по телефону

08:00, 8 июля 2019
Злочинці скористалися довірою 65-річної жінки.
Поліція розкрила нову схему обману киян по телефону
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Столичні правоохоронці затримали трьох телефонних шахраїв, які злочинним шляхом заволоділи коштами 65-літньої жительки міста Вишневе, передає прес-служба поліції.

«Троє зловмисників, один з них два роки тому звільнився з лав Національної поліції, де проходив службу на посаді дільничного офіцера поліції, жорстоко та безжалісно з метою наживи грали на безпорадності людей телефонною фразою «Ваш син потрапив в дорожню-транспортну пригоду», і щоб «вирішити питання», потрібно заплатити визначену суму грошей», — розповіли правоохоронці.

Зокрема, злочинці скористалися довірою 65-річної жительки міста Вишневе, зателефонувавши їй і повідомивши про вигадану дорожньо-транспортну пригоду за участю сина, заволоділи її грошима у сумі 15 тис. доларів та 60 тис. гривень.

При вчиненні злочинів злодії користувалися автомобілями таксі марок Hyundai Solaris та ВАЗ- 211440.

Під час проведення обшуків за місцем проживання затриманих поліцейські виявили та вилучили речові докази, зокрема, мобільні телефони, якими користувалися злочинці.

Трьох зловмисників 35, 38 та 42-річного віку затримали в порядку ст. 208 КПК України. Наразі вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

На даний час правоохоронці перевіряють затриманих на причетність до скоєння аналогічних злочинів на території Київської області та інших регіонів України.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що поліцейські Хмельницької області затримали групу осіб, підозрюваних у розбійному нападі. Розбій група вчинила ще у 2015 році, але тривалий час він залишався нерозкритим.

Також ми повідомляли про небезпечну банду шахраїв на Київщині. Зловмисники працюють під виглядом працівників поліції і вимагають грошей. На жертву психологічно тиснуть і вимагають переказати кошти на банківський рахунок чи передати готівкою кур'єру для «залагодження» справи і визволення рідної людини.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області