Зеленський вимагає звільнення виконувача обов’язків голови Миколаївської ОДА

14:25, 17 июля 2019
Президент також повідомив, що зараз підшукує кандидатуру на посаду очільника ОДА.
Зеленський вимагає звільнення виконувача обов’язків голови Миколаївської ОДА
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський запропонував виконувачу обов’язків голови Миколаївської ОДА В'ячеславу Боню написати заяву на звільнення. Про це йдеться на офіційному сайті глави держави.

17 липня президент України Володимир Зеленський прибув з офіційним візитом в Миколаїв, де вже встиг пересваритися з місцевими чиновниками.

Як повідомляється, Зеленський зазначив, що з ремонтом аеропорту виникла дивна ситуація, яка викликає багато питань. За його словами, це стосується ефективності використання коштів. Окрім того, ремонт супроводжують постійні скандали: відкриті судові справи щодо фірми-підрядника, трагедія з попереднім директором аеропорту Волошиним.

Президент поцікавився у гендиректора аеропорту Федора Барни, скільки треба коштів і які строки добудови, який пасажиропотік. Керівник летовища зазначив, що останніми були чартерні польоти в липні, а регулярні рейси не літають, зокрема через брак диспетчерів. Заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк відповів, що диспетчерів не направляють саме через відсутність завантаження й чітких графіків регулярного авіасполучення. Президент звернувся з проханням направити диспетчерів на певний період — для експерименту, а гендиректор аеропорту має забезпечити авіаперевізників.

Дісталося від Зеленського виконуючому обов'язків голови Миколаївської обласної державної адміністрації В'ячеславу Боню, який після бесіди з главою держави написав заяву про звільнення за власним бажанням.

Присутні журналісти та активісти закликали Президента допомогти, щоб було проведено розслідування щодо використання коштів на ремонт летовища. Крім того, наголошувалося, що в області є проблема з криміналітетом, рейдерськими захопленнями, корупцією тощо.

«Ви робите такий вираз обличчя, наче ви ні до чого і перший раз прийшли. Чому ви до людей ставитесь, як до скотів?.. Усі кажуть, що Миколаїв є бандитським містом. Це нормально? Чиновники поводяться, як бандити», — звернувся до присутніх миколаївських чиновників Президент.

Глава держави також повідомив, що «нині шукають кандидатуру на посаду голови Миколаївської ОДА», та закликав активістів запропонувати, кого вони хотіли б бачити очільником облдержадміністрації».

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що Зеленський вніс зміни в положення про військову службу.

Крім цього, Зеленський ініціює початок протидії рейдерству в сфері реєстрації.

Також відомо, що Офіс Президента України ініціює створення Ради з питань свободи слова.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області