Зеленський ініціює початок протидії рейдерству в сфері реєстрації

18:38, 16 июля 2019
Керівник Офісу президента Андрій Богдан зазначив, що найближчим часом з'явиться указ глави держави щодо боротьби з рейдерством.
Зеленський ініціює початок протидії рейдерству в сфері реєстрації
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський найближчим часом підпише указ щодо боротьби з рейдерством у сфері реєстрації. Про це глава держави заявив під час візиту до села Путрівка Київської області. Президент приїхав переконатися у правдивості інформації про незаконну діяльність місцевого комунального реєстратора, яка надійшла йому напередодні, повідомляє прес-служба ОП.

Як з'ясувалося, в приміщенні, де за документами перебуває комунальний реєстратор, насправді — будинок культури.

Під час спілкування з жителями села та представниками місцевої влади, а також першим заступником міністра юстиції України Оленою Сукмановою глава держави запропонував представнику Мін'юсту вже сьогодні законним чином заблокувати для комунальних реєстраторів можливість виконувати операції — до наведення порядку в цій сфері.

«В Україні в середньому два-три рази на день незаконно змінюють власника. Ми можемо оновити склад антирейдерської комісії Мін'юсту. Можемо до моменту наведення порядку відключити всіх реєстраторів, які створюють зараз ризики рейдерства. Вимкніть», — сказав президент.

Зі свого боку керівник Офісу президента Андрій Богдан зазначив, що найближчим часом з'явиться указ глави держави щодо боротьби з рейдерством.

«Ці реєстратори отримують електронні ключі доступу для рейдерства. Тут винна держава, яка дозволила існування такої реєстраційної форми. Оскільки держава не може гарантувати чесність доступу до цих реєстрів, цю схему треба припиняти», — заявив він.

У відповідь представник Мін'юсту наголосила, що ця проблема не нова, і поки що відключення недобросовісних реєстраторів виконується в ручному режимі.

«У нас сьогодні по країні було зареєстровано 277 комунальних підприємств. Для 169 з них Мін'юст уже скасував акредитації. Якщо щось сталося  ми реагуємо на скарги, блокуємо реєстраторів. На сайті Міністерства юстиції є відкритий перелік усіх заблокованих реєстраторів. Майже 70 %  це реєстратори комунальних підприємств»,  повідомила Олена Сукманова.

Під час зустрічі було обговорено можливий план дій, щоб мінімізувати ризики рейдерства. Зокрема, йшлося про запровадження необхідних технологічних інструментів.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що кінотеатр у Києві захопили рейдери.

Крім цього, рейдери захопили одне з міст у Київській області

Також ми писали, що в Україні оголосили масову боротьбу з рейдерством.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Оксана Фанда
    Оксана Фанда
    суддя Господарського суду Івано-Франківської області
  • Сергій Ківалов
    Сергій Ківалов
    народний депутат України III-VIII скликань
  • Людмила Юхтенко
    Людмила Юхтенко
    суддя Одеського окружного адміністративного суду