Неякісний ремонт дороги: суд покарав інженера підприємства

13:47, 26 июля 2019
Прокурор довів винуватість обвинуваченого у вчиненні інкримінованого йому злочину.
Неякісний ремонт дороги: суд покарав інженера підприємства
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу ухвалив вирок стосовно обвинуваченого В. за фактом службової недбалості (частина перша статті 367 КК України). Про це повідомляє суд.

Судовим розглядом кримінальної справи №212/856/19 встановлено, що влітку 2017 року на одній з вулиць в с. Ордо-Василівка Софіївського району Дніпропетровської області здійснювався ремонт автомобільної дороги. Організація та контроль за виконанням таких робіт покладалось на інженера з технічного нагляду підрядної організації ПП «ДОРРЕМФАРМ», з якою Ордо-Василівська сільська рада уклала відповідний договір. По завершенню асфальтобетонних робіт, відповідно до акту приймання виконаних робіт наданого інженером, з бюджетних коштів було сплачено понад 206 тисяч гривень на користь підрядної організації. Однак, при здійсненні оцінки виконаних робіт, встановлено недостачу асфальтобетонної суміші в покритті дороги на суму понад 87 тисяч гривень. Такі дії стали можливими через несумлінне ставлення до своїх службових обов`язків інженера з технічного нагляду, який допустив завищення вартості виконаних асфальтобетонних робіт. 

«Під час судового розгляду прокурором доведено винуватість обвинуваченого у вчиненні інкримінованого йому злочину, а обвинувачений в свою чергу визнав вину та щиро розкаявся у скоєному. Також обвинувачений просив суд врахувати повернення підрядником сільській раді завищеної оплати послуг на суму понад 87 тисяч гривень.

За результатами розгляду справи, суд ухвалив вирок, яким призначив обвинуваченому покарання у виді штрафу з позбавленням права займатися господарською діяльність на підприємствах всіх форм власності строком на 1 рік», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до Дніпровського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» публікувала інформацію, що автодорогу М-05 Київ-Одеса перетворять на повноцінний автобан. При цьому ремонт магістралі в межах Кіровоградської, Миколаївської та Одеської областей буде виконаний із застосуванням цементобетонного покриття. 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде