Українські моряки мають повернутися додому до жовтня, — ЗМІ

12:12, 31 июля 2019
Омбудсмен ВР виступить поручителем перед відповідними органами РФ у справі українських моряків, затриманих у Керченській протоці.
Українські моряки мають повернутися додому до жовтня, — ЗМІ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Затриманих в Керченській протоці і обвинувачених в порушенні російського кордону українських моряків можуть до жовтня відпустити до України під особисту поруку уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової, при цьому вони братимуть участь у судових і слідчих діях, повідомляють російські ЗМІ.

«Український омбудсмен Людмила Денісова направила клопотання про особисте поручительство через МЗС Росії в Слідче управління ФСБ. У російській ноті (від 25 червня, — ред.) Було зазначено, що необхідно надати письмові гарантії відповідно до кримінально-процесуального законодавства Російської Федерації. Приватна порука — форма гарантії участі особи щодо якої не винесли вирок, в судових і слідчих діях», — пояснив у розмові з виданням адвокат українських моряків Микола Полозов.

Він також наголосив, що зараз ці документи знаходяться в Слідчому управлінні ФСБ, але ще не дійшли до виконавця-слідчого, у провадженні якого знаходиться справа. Саме віг має у встановлений законом триденний термін винести рішення з приводу цього питання. За словами Полозова, в разі задоволення прохання моряків звільнять з-під варти. Якщо ж буде отримано відмову, то постанову можна буде оскаржити.

В апараті уповноваженої Верховної Ради України з прав людини підтвердили факт передачі клопотання про особисте поручительство Людмили Денісової відповідним органам РФ, але не змогли уточнити, коли буде отримана відповідь.

При цьому, за словами співрозмовника видання, Москва не відмовляється від пропозиції відправити українських моряків на Батьківщину, змінивши їм запобіжний захід і отримавши письмові запевнення від Києва, що всі підсудні продовжать участь в процесі над ними. Однак про припинення кримінального переслідування не йдеться, зазначається в публікації.

«Як тільки відповідні особи в Росії отримають необхідний документ від України і вивчать його, можна буде обговорювати подальші кроки. Але ми від своїх слів не відмовлялися», — повідомляє джерело.

Варто зазначити, що міжнародний трибунал ООН з морського права 25 травня ухвалив, що Росія повинна звільнити українських моряків і передати Україні конфісковані в ході інциденту кораблі.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що суд арештував російський танкер «Neyma».

Крім того, ми писали про те, що РФ обіцяє надати незалежних лікарів українським морякам.

 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва