Суд арештував російський танкер «Neyma»

19:44, 30 июля 2019
Танкер блокував прохід українських військових кораблів у Керченській протоці.
Суд арештував російський танкер «Neyma»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У понеділок, 29 липня, Приморський районний суд м. Одеси виніс ухвалу, якою задовольнив клопотання прокурора відділу управління процесуального керівництва військової прокуратури Південного регіону України та слідчого в особливо важливих справах слідчого відділу Управління СБУ в Одеській області про накладення арешту на майно у кримінальному провадженні за фактом блокування танкером «NEYMA» Керч-Єнікальського каналу в Керченській протоці, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 279 КК України. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

«За результатами розгляду відповідного клопотання судом накладено арешт на вказане судно, майно, вилучене під час проведення обшуку танкеру, а також вилучені під час обшуку документи.

Таким чином, український суд перевірив правомірність дій військових прокурорів та слідчих СБУ, а також дотримання ними вимог закону під час проведення 25.07.2019 року обшуку російського танкеру «NEYMA», який блокував українські військові кораблі у Керченській протоці», — йдеться у повідомленні ГПУ.

У відомстві нагадали, за фактом блокування танкером «NEYMA» Керч-Єнікальського каналу в Керченській протоці слідчими СБУ за процесуального керівництва військової прокуратури було розпочато і проводиться досудове розслідування.

Відповідно до зібраних військовою прокуратурою та слідчими СБУ доказів заочно повідомлено про підозру 15 посадовим особам вищого військового керівництва РФ, у тому числі одному контр-адміралу, двом віце-адміралам та генерал-полковнику прикордонної служби ФСБ РФ. 

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що моряки із затриманого танкера РФ відмовились з’являтися на допит в Україну

Крім того, ми писали про те, що у посольстві США в Києві вважають, що інцидент із затриманим російським танкером говорить про те, що нова влада України має намір захищати свої інтереси гуманно.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва