Неповнолітні крадії постали перед судом: ухвалено вирок

19:56, 1 августа 2019
31 липня Біляївський районний суд Одеської області ухвалив вирок неповнолітнім зловмисникам.
Неповнолітні крадії постали перед судом: ухвалено вирок
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

31 липня 2019 року Біляївським районним судом Одеської області ухвалено вирок, яким:

  • неповнолітнього громадянина Х. 2001 року народження, раніше судимого 13.03.2019 Біляївським районним судом Одеської області за частиною третьою статті 185 Кримінального кодексу України до 3 років позбавлення волі з випробуванням строком на 2 роки), визнано винним у вчиненні злочинів, передбачених частиною третьою статті 185 (Таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене повторно, поєднане з проникненням у сховище), частиною третьою статті 186 Кримінального кодексу України (Відкрите викрадення чужого майна (грабіж), вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб, поєднане з проникненням у житло, з погрозою застосування насильства, яке не є небезпечним для  життя чи здоров’я потерпілого) і призначено йому покарання:
  • за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України — 3 роки позбавлення волі;
  • за частиною 3 статті 186 Кримінального кодексу України — 4 роки позбавлення волі.

Про це повідомляє прес-служба суду.

Відповідно до частини першої статті 70 Кримінального кодексу України шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим остаточно суд призначив обвинуваченому Х. покарання у вигляді 4 років позбавлення волі, з відбуванням покарання у кримінально-виконавчій установі, залишивши без змін застосований до засудженого запобіжний захід у вигляді тримання під вартою (утримувати його в Одеському слідчому ізоляторі  до набрання вироком законної сили). 

  • неповнолітнього громадянина Ш. 2002 року народження визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого частиною третьою статті 186 Кримінального кодексу України (відкрите викрадення чужого майна (грабіж), вчинене за попередньою змовою групою осіб, поєднане з проникненням у житло, з погрозою застосування насильства, яке не є небезпечним для  життя чи здоров’я потерпілого) і призначено йому покарання  у виді 4 років позбавлення волі.

Відповідно до статей 75, 104 Кримінального кодексу України засудженого Ш. звільнено від відбування покарання з випробуванням строком на 2 роки, з покладенням на засудженого Ш. обов’язків періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання; пройти пробаційну програму «Зміна прокримінального мислення».

Варто зазначити:

  • 11.2018 неповнолітній Х., знаходячись за місцем свого мешкання у м. Біляївка, діючи повторно, переліз через паркан на прибудинкову територію потерпілого, де таємно заволодів його майном на загальну суму 1172 грн;
  • 01.2019 неповнолітній Х., діючи повторно, перебуваючи в м. Біляївка, відчинив хвіртку та пройшов на територію домоволодіння іншого потерпілого, після чого шляхом відкриття вхідних дверей будинку проник всередину будинку, де відкрито заволодів мобільним телефоном потерпілої особи вартістю 600 грн;
  • 01.2019 діючи повторно, в м. Біляївка проник через паркан на територію домоволодіння ще одного потерпілого З., де розбив скло вхідних дверей та просунувши руку всередину, відкрив їх ключами. Далі, через вхідні двері неповнолітній Х. проник до приміщення вказаного будинку, де відкрито заволодів мобільним телефоном марки Samsung Duos вартістю 500 грн та грошовими коштами в сумі 900 грн;
  • 01.2019 близько 00:30, неповнолітній Х., діючи повторно, та неповнолітній Ш., за попередньою змовою між собою,  прибули до приміщення будинку потерпілого З., розподіливши функції таким чином, що неповнолітній Х. здійснює відкрите вилучення чужого майна, а неповнолітній Ш. в цей час спостерігає за обстановкою на вулиці, щоб їх злочинні дії не були помічені сторонніми особами. При цьому неповнолітній Х. шляхом проникнення через паркан на територію домоволодіння  потерпілої особи та розбиття віконного скла за допомогою металевої арматури, проник до приміщення будинку, де, погрожуючи застосуванням насильства, яке не є небезпечним для життя та здоров’я потерпілої особи, яке виразилось в демонстрації металевої арматури, відкрито заволодів мобільним телефоном марки «ERGO» вартістю 380 грн та грошовими коштами в сумі 1500 грн, які неповнолітній Худченко В.М. виніс за межі вищевказаного будинку. Після чого неповнолітні зловмисники з викраденим майном з місця скоєння злочину зникли, розпорядившись ним на власний розсуд.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла про сімейний бізнес: батько і син збували наркотики в центрі Києва

Крім того, ми писали про те, що пацієнт лікарні до смерті побив незнайомця: миколаївський суд розглянув клопотання.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Андрій Іванов
    Андрій Іванов
    суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області
  • Галина Бондаренко
    Галина Бондаренко
    суддя Голосіївського районного суду міста Києва
  • Ольга Кролевець
    Ольга Кролевець
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Сергій Стефанишин
    Сергій Стефанишин
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області