Суддя Верховного Суду прокоментувала заяву Руслана Рябошапки

14:03, 2 августа 2019
Алла Лесько, обурена мовчанням Ради суддів та Вищої ради правосуддя, відповіла на слова Руслана Рябошапки щодо «системи famiglia у судовій гілці влади».
Суддя Верховного Суду прокоментувала заяву Руслана Рябошапки
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Суддя Верховного Суду Алла Лесько прокоментувала інтерв’ю заступника керівника Офісу Президента Руслана Рябошапки.

«Пройшла доба з того часу, як заступник керівника Офісу Президента України Руслан Рябошапка, відповідаючи на запитання ведучої програми «Отражение-Віддзеркалення» телеканалу «АТН Харків» (1 серпня 2019 року), сказав наступне:

«Що ми маємо сьогодні: як і раніше, декілька сімей, декілька людей, там з десяток, можливо, трошки більше, контролюють всю судову систему. Тобто ці, так звані «famiglia», які притаманні італійській, можливо, системі мафіозного управління. Вона, система «famiglia», залишилася сьогодні у судовій гілці влади.

Тобто, судова реформа не призвела до того, що судді керують судовою системою, що судді підпорядковуються закону. А що існує певна вертикаль, яка замкнута на цих самих людях, які управляють і судовою системою, і правоохоронною системою...»

Пройшла доба з того часу, як в ефірі прозвучали ці слова, які можуть сприйматися суспільством як доказ фактичного існування у судовій владі злочинної організації.

Це також можна розуміти як твердження про те, що Рада суддів України як вищий орган суддівського самоврядування та Вища рада правосуддя як колегіальний, конституційний орган державної влади та суддівського врядування не діють на засадах відповідальності, підзвітності перед суспільством з додержанням норм Конституції та законів України.

Пройшла доба. А Рада суддів України та Вища рада правосуддя мовчать.

Чи не знають про такі заяви? У це складно повірити, адже запис ефіру є у відкритому доступі, а відоме видання «Судово-юридична газета» також повідомила про них.

Право відкрито обговорювати проблемні питання у функціонуванні судової влади та готувати певні законодавчі ініціативи у посадових осіб Офісу Президента України безумовно є.

Однак заяви про функціонування судової влади за принципом мафіозних кланів «famiglia» вимагають доведення.

Потрібно дати суспільству докази існування таких «famiglia», їх членів та діяльності. Інакше такі заяви бездоказово плямують всіх суддів. У тому числі й мене.

Органи суддівського самоврядування та врядування мовчать. Проте я скажу.

Я не належу і наколи раніше не належала до «famiglia», про які сказав пан Руслан Рябошапка у своїй відповіді представнику ЗМІ. Ніколи не була підпорядкована подібній системі мафіозного управління і переконана, що більшість суддів поставили б підпис під такими моїми словами».

 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді