Пенсія онлайн: ПФУ запровадив новий формат звернення громадян

14:43, 9 августа 2019
Для того, щоб скористатися сервісом, необхідно зареєструватися на сайті ПФУ за допомогою електронного підпису.
Пенсія онлайн: ПФУ запровадив новий формат звернення громадян
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Пенсійний фонд України (ПФУ) створив новий спосіб звернення громадян за призначенням пенсії онлайн. Про це заявив голова правління Пенсійного фонду України Євгеній Капінус під час прес-конференції.

Для того щоб скористатися сервісом, необхідно зареєструватися на сайті ПФУ за допомогою електронного підпису. В особистому кабінеті потрібно заповнити онлайн-заяву та завантажити відскановані копії необхідних документів, зазначив він.

Як зазначив голова правління ПФУ, очікувати розгляду заяви потрібно буде 10 днів. Після ухвалення рішення про призначення пенсії заявник отримає електронне або СМС-повідомлення із запрошенням до сервісного центру за отриманням пенсійного посвідчення.

«Ми дуже сподіваємось, що основна маса людей з часом перейде на сервіс і буде робити відповідну подачу документів без необхідності звертатися безпосередньо до наших відділень», — наголосив Капінус.

Він пояснив, що після отримання СМС-повідомлення необхідна особиста присутність у відділенні, а із собою треба мати оригінали документів.

Зазначимо, що сервіс є безкоштовним.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що Верховний Суд висловився стосовно строків виплати та розміру доплат до пенсії за результатами перерахунку.

Крім того, ми писали про підвищення пенсій в Україні.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва