Кримінальне процесуальне законодавство: НААУ закликає ВР підтримати пропозиції до закону

16:20, 19 сентября 2019
НААУ просить народних депутатів підтримати запропоновані нею правки до законопроекту при підготовці його до другого читання.
Кримінальне процесуальне законодавство: НААУ закликає ВР підтримати пропозиції до закону
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Національна Асоціація адвокатів України звернулася до Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності щодо внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України. Про це йдеться на сайті НААУ.

НААУ, Комітет з кримінального права та процесу підготували проект змін до КПК, який відповідає цілям розширення прав адвокатів та захисту професійних прав і гарантій адвокатської діяльності.

Зокрема, йдеться про правки до проекту закону України №1009 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих положень кримінального процесуального законодавства».

Законопроектом вносяться зміни до Кримінального процесуального кодексу України та пов’язані із цим зміни до Законів України «Про статус народного депутата України», «Про Національне антикорупційне бюро України», «Про судову експертизу», «Про радіочастотний ресурс України», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій» (набуває чинності з 01.01.2020 року).

Законопроект ухвалено за основу зі скороченою процедурою підготовки до подальшого розгляду.

У повідомленні йдеться, що НААУ просить народних депутатів підтримати запропоновані нею правки до законопроекту при підготовці його до другого читання.

Також НААУ висловлює подяку за співпрацю та готовність до професійного діалогу щодо необхідності оновлення процесуального законодавства адвокату, народному депутату Олегу Макарову, який як член Комітету з питань правової політики активно долучився до розробки вказаних змін.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» проводила онлайн-трансляцію засідання Верховної Ради України.

Крім того, ми писали, що правоохоронний комітет ВР звів зміни в КПК до мінімуму

Також відомо, що НААУ застерігає від ухвалення законопроекту щодо змін у суддівському врядуванні

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде