Володимир Зеленський зустрівся з прем’єр-міністром Італії: про що говорили

21:00, 24 сентября 2019
Під час зустрічі було порушено питання засудженого в Італії громадянина України Віталія Марківа та санкцій проти РФ.
Володимир Зеленський зустрівся з прем’єр-міністром Італії: про що говорили
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У рамках участі в роботі 74-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з Прем’єр-міністром Італії Джузеппе Конте. Під час зустрічі було порушено питання засудженого в Італії громадянина України Віталія Марківа. Про це повідомляється на сайті Офісу Президента.

У повідомленні йдеться, що сторони обговорили широкий спектр питань двостороннього та багатостороннього порядку денного. Серед іншого було відзначено активізацію співпраці в інвестиційній сфері.

Зазначається, що Володимир Зеленський закликав вкладати кошти в інфраструктуру, зокрема порти, та наголосив на проведенні великої приватизації в Україні.

«Окремо було порушено питання засудженого в Італії громадянина України Віталія Марківа. Глава держави зазначив, що очікує всебічного та об’єктивного розгляду цієї справи, й запропонував створити спільну слідчу групу для з’ясування обставин смерті італійського журналіста Андреа Рокеллі», — повідомляється на сайті.

За інформацією Офісу Президента, під час зустрічі обговорили важливість продовження санкційної політики стосовно Росії. Прем’єр-міністр Італії наголосив, що санкції не можуть бути зняті, доки не відновлено територіальну цілісність і суверенітет України.

Повідомляється також, що Глава держави привітав Джузеппе Конте з нещодавнім перепризначенням на посаду та формуванням нового коаліційного уряду, а також запросив здійснити візит в Україну.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла, чого Зеленський очікує від зустрічі з Трампом.

Крім того, ми писали, що Путін вимагав від Зеленського скасувати важливий указ

Також відомо, що Зеленський прибув із робочим візитом до США

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва