Суд призначив покарання екс-посадовцю з Кривого Рогу за побиття журналіста

14:05, 30 сентября 2019
Журналіст виконував редакційне завдання з приводу встановлення чи спростування факту жорстокого поводження з тваринами на території комунального підприємства.
Суд призначив покарання екс-посадовцю з Кривого Рогу за побиття журналіста
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Дніпровський апеляційний суд призначив покарання у вигляді 1 року обмеження волі екс-посадовцю комунального підприємства за перешкоджання професійній діяльності журналіста. Про це повідомляє прес-служба суду.

Відомо, що 18 липня 2018 року журналіст криворізького інтернет-видання виконував редакційне завдання з приводу встановлення чи спростування факту жорстокого поводження з тваринами на території комунального підприємства.

Так, посадовець комунального підприємства підійшов до представника ЗМІ і почав вимагати, аби той покинув територію підприємства та припинив відеозйомку. Потім у ході словесного конфлікту чоловік удармв потерпілого в обличчя.

Вироком суду першої інстанції обвинуваченому призначено покарання у вигляді 200 годин громадських робіт.

Проте під час засідання колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Дніпровського апеляційного суду, вислухавши доводи прокуратури та самого обвинуваченого, апеляційну скаргу прокуратури задовольнила частково, вирок суду першої інстанції скасувала у частині призначення обвинувачення та постановила новий, яким обвинуваченому призначено покарання у вигляді 1 року обмеження волі.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що у Святошинському районі Києва група клофелінщиків напоїла і обікрала відомого журналіста, який є шеф-редактором програми новин одного з телеканалів.

Крім того, в Оболонському районі Києва невідомий чоловік відкрив вогонь по людях і зник на чорному Mercedes. За попередніми даними, в результаті стрілянини постраждав кореспондент «Радіо Свобода», який отримав травму ноги.

Додамо, у Волинській області в одному з сіл невідомі здійснили напад на знімальну групу одного з телеканалів.

Також відомо, що у Києві невідомі молодики напали на редактора газети «Правдошукач» Юрія Шеляженка.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України