Катастрофа у центрі Києва: «Метроград» та житлові будинки можуть залишитися без води на місяці

16:24, 7 октября 2019
У «Київводоканалі» не знають, хто є балансоутримувачем аварійної труби, через яку «Метроград» та мешканці будинків залишились без води, а тому й ремонтувати її ніхто не збирається.
Катастрофа у центрі Києва: «Метроград» та житлові будинки можуть залишитися без води на місяці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

7 жовтня з 11-ї години ранку в самому центрі міста Києві три житлових будинки, а саме по бульвару Тараса Шевченка, 1, та вул. Великій Васильківській, 2 і 4, а також популярний серед містян і туристів ТЦ «Метроград» залишилися без води через прорив труби.

Як з’ясувалося після численних скарг мешканців, ця аварійна труба не належить абсолютно нікому. Мешканці будинків звернулися першочергово до аварійної служби ПрАТ АК «Київводоканал» у телефонному режимі. Після чого довелося їхати туди особисто, адже, як їх повідомили, проводити ремонтні роботи ніхто не збирається.

У «Київводоканалі» кияни одразу отримали відповідь, що труба не знаходиться у відомства на балансі, жодних документів щодо розмежування чиновники не мають, а тому й ремонтувати трубу не збираються. Зрозуміти, у кого все ж таки на балансі знаходиться аварійна труба, для мешканців постраждалих будинків не видається можливим, як, власне, і змусити балансоутримувача здійснити ремонтні роботи.

Таким чином, виявляється, що центр столиці України може залишитися без води не на один тиждень. У зазначених будинках мешкає чимало людей, заклади харчування, розташовані на перших поверхах та у ТЦ «Метроград», платять досить велику орендну плату і мають колосальний потік клієнтів, а тому кожна година простою тягне за собою суттєві збитки.

У цій ситуації постає цілком логічне питання: як саме діятиме київська влада? Адже розташовані біля Бессарабського ринку ТЦ та будинки є своєрідною візитівкою столиці, і відсутність у них води стане катастрофою місцевого рівня.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси