Генпрокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо екс-судді з Києва

12:13, 22 октября 2019
Екс-судді загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.
Генпрокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо екс-судді з Києва
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Генеральна прокуратура України завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно колишнього судді Солом‘янського районного суду міста Києва, який підозрюється у вчиненні шахрайських дій з метою заволодіння грошовими коштами особи в особливо великих розмірах (ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190 КК України). Про це повідомила прес-служба ГПУ.

«За версією слідства, колишній суддя у січні 2017 року, ймовірно, зловживаючи довірою особи, отримав від неї грошові кошти в сумі 22 тис. доларів США за начебто вирішення ним через одного із заступників міністра юстиції України питання щодо виключення з державних реєстрів інформації про існуючі обтяження з об‘єкта нерухомості, розташованого у м. Києві.

Вказану особу було затримано співробітниками Національного антикорупційного бюро України під час отримання грошових коштів.

За результатами досудового розслідування прокурором у кримінальному провадженні скеровано обвинувальний акт до Шевченківського районного суду міста Києва для розгляду по суті», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за скоєний злочин особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з конфіскацією майна.

Також у ГПУ додали, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, як повідомляла «Судово-юридична газета», Верховний Суд розпочав судове засідання у справі за позовом Генеральної прокуратури України до Вищої ради правосуддя про визнання протиправним та скасування рішення ВРП від 20 серпня 2019 року №2217/0/15-19 про відмову в задоволенні клопотання заступника генпрокурора про тимчасове відсторонення судді від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності. 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва