Позов ГПУ до ВРП щодо відсторонення судді: ВС переніс розгляд справи

15:29, 21 октября 2019
Суд розгляне справу 11 листопада.
Позов ГПУ до ВРП щодо відсторонення судді: ВС переніс розгляд справи
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховний Суд розпочав судове засідання у справі за позовом Генеральної прокуратури України до Вищої ради правосуддя про визнання протиправним та скасування рішення ВРП від 20 серпня 2019 року №2217/0/15-19 про відмову в задоволенні клопотання заступника генпрокурора про тимчасове відсторонення судді від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності. Про це повідомляє офіційний сайт ВС.

«Колегія суддів Касаційного адміністративного суду, отримавши згоду сторін у справі, вирішила залучити суддю, про відсторонення якого йдеться, як третю особу.

Крім цього, під час засідання представник Генпрокуратури висловила клопотання про надання часу для ознайомлення із клопотанням Вищої ради правосуддя про закриття провадження у справі.

З метою повідомлення третій особі про залучення до розгляду справи та надання можливості ознайомитися з матеріалами справи, а також задовольняючи клопотання представника Генпрокуратури, у судовому засіданні оголошено перерву до 11 листопада 2019 року», — йдеться у повідомленні.

З рішеннями Верховного Суду у справі №9901/511/19 (адміністративне провадження №П/9901/511/19) можна ознайомитися за посиланням

Нагадаємо, як повідомляла «Судово-юридична газета», КАС ВС визначив, що письмові пояснення свідків адмінправопорушення без їх допиту є неналежними доказами.

Також ми писали, що особа має право подати скаргу як до апеляційного, так і до місцевого суду.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва