Суди постановили понад тисячу ухвал щодо застосування електронних засобів контролю

18:20, 2 ноября 2019
За 9 місяців судді постановили 1210 ухвал щодо застосування електронних браслетів.
Суди постановили понад тисячу ухвал щодо застосування електронних засобів контролю
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За 9 місяців 2019 року судді постановили 1210 ухвал щодо застосування електронних браслетів підозрюваним. Про це повідомили у пресслужбі Нацполіції, передає УНН.

"Протягом 9 місяців поточного року надійшло 1210 ухвал", — зазначили у пресслужбі.

Нагадаємо, що застосування ЕЗК (електронного засобу контролю) полягає в закріпленні на тілі підозрюваного (обвинуваченого) електронного пристрою, який дає змогу відслідковувати та фіксувати його місцезнаходження.

Метою застосування ЕЗК є забезпечення виконання зобов’язань, що покладаються на підозрюваного (обвинуваченого) ухвалою слідчого судді, суду про застосування запобіжного заходу, не пов’язаного з позбавленням волі, або у вигляді домашнього арешту.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, як працюватиме електронний моніторинг. Зазвичай електронний моніторинг застосовується до осіб, які не становлять серйозної суспільної небезпеки, а також після звільнення з місць позбавлення волі у період невідбутої частини покарання. Порушення особою певних умов, що накладає на неї електронний моніторинг, тягне за собою накладення санкцій та повернення в тюрму.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва