Як працюватиме електронний моніторинг як елемент пробації

17:58, 22 мая 2019
Директор ДУ «Центр пробації» Олег Янчук в інтерв’ю «Право TV» розповів про особливості впровадження електронного моніторингу в Україні.
Як працюватиме електронний моніторинг як елемент пробації
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Електронний моніторинг, тобто застосування засобів електронного контролю за особами, які перебувають на пробації  це один з міжнародних, зокрема європейських стандартів пробації, що запускають і в Україні. Директор ДУ «Центр пробації» Олег Янчук в інтерв’ю «Право TV» розповів про особливості впровадження електронного моніторингу в нашій державі.

Найбільш цікавим для України виявився досвід Латвії з роботи електронного моніторингу, де також діяли у співпраці з місією норвезьких радників з питань пробації в рамках проекту NORLAU.

Зазвичай електронний моніторинг застосовується до осіб, які не становлять серйозної суспільної небезпеки, а також після звільнення з місць позбавлення волі у період невідбутої частини покарання. Порушення особою певних умов, що накладає на неї електронний моніторинг, тягне за собою накладення санкцій та повернення в тюрму.

Нагадаємо, раніше експерт Консультативної місії Європейського Союзу Вадим Човган на питання, відповів, що «електронний моніторинг як запобіжний захід, який має виконувати Національна поліція, на сьогоднішній день практично не працює. Електронні браслети, що були придбані за часів прийняття нового КПК, який передбачив можливість електронного моніторингу, майже всі вийшли з ладу, тож сьогодні просто немає браслетів, щоб їх застосовувати. Отже, це питання матеріально-технічної бази, законодавства та конкретних кроків».

Автор: Наталья Мамченко Автор:
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду