СБУ викрила на Полтавщині підпільних виробників бензину, фото

06:00, 3 ноября 2019
Зловмисники завдали збитків державі на понад п’ять млн євро.
СБУ викрила на Полтавщині підпільних виробників бензину, фото
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Служба безпеки України заблокувала діяльність підпільних виробників бензину та дизпалива, які завдали збитків державі на понад п'ять млн євро. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Оперативники спецслужби виявили, що нелегальне виробництво здійснювалось на нафтопереробних заводах на Полтавщині та Харківщині. Офіційно ці підприємства виробляють нафтопродукти непідакцизної групи. Зловмисники також використовували резервуарні потужності у цих регіонах. Ділки реалізовували нелегальну продукцію без сплати акцизу через підконтрольні комерційні структури на АЗС у восьми областях України.

За попередніми підрахунками, лише у 2019 році організатори незаконно виготовили та реалізували за підробленими документами понад 20 тис. тонн палива. Під час слідчих дій у організатора оборудки, бухгалтера та в офісному приміщенні правоохоронці вилучили документацію та чорнові записи, які доводять здійснення незаконної діяльності, та печатки підприємств, задіяних у схемі. Також виявлено понад 260 тис. доларів США, 500 тис. грн та понад 40 золотих злитків різної ваги.

На трьох заводах у місті Мерефа Харківської області, містах Сагайдак та Кременчук на Полтавщині накладено арешти на активи ділків. У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 364, ч. ст. 366 та ч. 2 ст. 204 Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що робити, якщо заправилися неякісним бензином.

Крім цього, в Україні прогнозують зростання вартості дизеля й автогазу.

А ще відомо, де в Україні найдешевше пальне.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва