Атестація прокурорів ГПУ: розпочався другий етап

14:28, 6 ноября 2019
Іспит проходить у формі анонімного тестування на загальні здібності та навички.
Атестація прокурорів ГПУ: розпочався другий етап
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 6 листопада, розпочалося складання іспиту у формі анонімного тестування на загальні здібності та навички в рамках атестації прокурорів Генеральної прокуратури України. Про це інформує офіційний сайт ГПУ.

Перед початком тестування заступник генерального прокурора Віталій Касько, як голова Другої кадрової комісії, повідомив, що за три дні майже 800 прокурорів, які були допущені до складання цього іспиту, пройдуть другий етап атестації. Вони проходитимуть тестування групами по 80 чоловік відповідно до затвердженого графіку.

«За ці три дні ми визначимо, хто з прокурорів пройде на третій етап тестування — інтерв’ю, під час якого комісією будуть перевірятись як професійні знання прокурорів, так і їхня доброчесність», — зауважив Віталій Касько.

Заступник Генерального прокурора наголосив, що комп’ютери, на яких прокурори проходитимуть тестування, не мають виходу в інтернет, тобто немає можливості будь-якого стороннього доступу до них. «В даному випадку гарантовано повне невтручання в роботу систем», - констатував він.

У ГПУ нагадали, що тестування для прокурорів проводиться в рамках атестації прокурорів на виконання Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури». Атестація прокурорів відбувається в кілька етапів і полягає в перевірці професійних компетенцій і загальних здібностей, а також відповідності вимогам професійної етики та доброчесності. Останній етап проходитиме у формі співбесіди та включатиме в себе виконання ситуаційного завдання. Метою реформи є створення ефективної незалежної прокуратури, якій довірятиме суспільство.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що генеральний прокурор розповів про реформу прокуратури та атестацію прокурорів.

Крім того, Руслан Рябошапка створив третю кадрову комісію з розгляду дисциплінарних скарг і затвердив Порядок розгляду кадровою комісією скарг про вчинення прокурором дисциплінарного проступку, здійснення дисциплінарного провадження та прийняття рішення за результатами дисциплінарного провадження.

Разом з тим, ГПУ створила електронну пошту для забезпечення роботи кадрових комісій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді