Милованов назвав критерії підприємств, що будуть приватизовані

11:05, 18 ноября 2019
Під велику приватизацію не потрапляють стратегічні, сервісні та прибуткові підприємства.
Милованов назвав критерії підприємств, що будуть приватизовані
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Підготовка до великої приватизації в Україні вже в розпалі. Під неї не потрапляють стратегічні, сервісні та прибуткові підприємства. Про це міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов повідомив в інтерв’ю «Прямому».

«Є критерії, за якими ми визначаємося, що має бути приватизовано, а що не має. Ці критерії: стратегічність підприємства, сервісність підприємства і прибутковість», — зазначив він.

Як приклад стратегічного підприємства міністр назвав виробника танків або куль.

«Навіть якщо ми ці кулі можемо купити на ринку і вони дешеві, але все одно це критична для нас точка виробництва. Тому що якщо у нас не буде, в якийсь момент хтось може це використати і домовитися, щоб нам їх не продавали. Тому ми якісь підприємства будемо завжди залишати», — пояснив він.

Це стосується й аеропортів та інших великих об'єктів інфраструктури:

«Можливо, не важливі аеропорти можна зробити приватними. Але порти, вокзали, критичну інфраструктуру ми не можемо продавати. Акваторії портів… Тобто сам порт, можливо, і може бути приватним, а от купити акваторію і потім нікого туди не пускати — ми цього не допустимо. Тому певні аспекти інфраструктурні мають залишитися. У нас є університети, школи, лікарні тощо. Ми про це якось забуваємо, коли говоримо про приватизацію. У нас шалені обсяги ресурсів і активів, які важливі і стратегічні. І вони завжди будуть залишатися в державній власності», — запевнив міністр.

Тимофій Милованов також згадав про Укрзалізницю. Ця компанія залишиться в держвласності, нею управлятиме створюваний Фонд національного багатства.

Міністр наголосив, що мала приватизація триває, а от велика приватизація тільки планується, тому що компанії слід готувати, вичищати та продавати:

«І це займає інколи рік, інколи півроку, інколи більше. Я сподіваюся, що наступного року ми кілька об’єктів підготуємо і продамо. Команда така стоїть — наприклад, до квітня вже перший провести об’єкт. І далі будемо робити».

Також Милованов наголосив на тому, що велика приватизація сприятиме збільшенню робочих місць.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Президент України Володимир Зеленський доручив уряду і парламенту розпочати масштабну приватизацію в Україні.

Крім того, Олексій Гончарук повідомив, що планується велика приватизація з продажу держбанків.

 

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області