Як проводяться камеральні перевірки податкових декларацій: роз’яснення ДПС

16:18, 27 ноября 2019
Камеральна перевірка декларації або уточнюючого розрахунку може бути проведена лише протягом 30 днів за останнім днем граничного строку її подання.
Як проводяться камеральні перевірки податкових декларацій: роз’яснення ДПС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Камеральною вважається перевірка, яка проводиться у приміщенні контролюючого органу виключно на підставі даних, зазначених у податкових деклараціях платника податків, та даних системи електронного адміністрування, а також даних ЄРАН та даних системи електронного адміністрування реалізації пального. Про це повідомляє прес-центр Державної податкової служби.

Порядок проведення камеральної перевірки визначено ст. 76 ПКУ,  якою передбачено, що камеральну перевірку посадові особи контролюючого органу  проводять без будь-якого спеціального рішення керівника (його заступника або уповноваженої особи) такого органу або направлення на її проведення.

Камеральній перевірці підлягає вся податкова звітність суцільним порядком.

При цьому згода платника податків на перевірку та його присутність під час проведення камеральної перевірки не обов’язкова.

Камеральна перевірка податкової декларації або уточнюючого розрахунку може бути проведена лише протягом 30 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку їх подання, а якщо такі документи були надані пізніше, — за днем їх фактичного подання, камеральна перевірка з інших питань проводиться з урахуванням строків давності, визначених ст. 102 ПКУ (пп. 76.3 ПКУ).

Так, за результатами камеральної перевірки в разі встановлення порушень складається акт у двох примірниках, який підписується посадовими особами такого органу, які проводили перевірку, і після реєстрації у контролюючому органі вручається або надсилається для підписання протягом трьох робочих днів платнику податків.

Раніше «Судово-юридична газета» публікувала рішення суду щодо визначення розміру аліментів на утримання малолітньої дитини.

Також ми повідомляли, які штрафи загрожують за неподання декларації та несплату ПДВ.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде