Зеленський схвалив законопроект щодо модернізації військової служби

12:25, 29 ноября 2019
Новий законопроект підписав Володимир Зеленський 29 листопада.
Зеленський схвалив законопроект щодо модернізації військової служби
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У п'ятницю, 29 листопада Президент Володимир Зеленський  підписав законопроект №0906 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо виконання військового обов'язку та проходження військової служби)». Про це йдеться на офіційному веб-порталі Верховної Ради.

Кожний військовослужбовець має військове звання відповідно до Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу».

У пояснювальній записці також підкреслювалося, що ухвалення закону створить додаткові мотиваційні чинники з питань проходження українцями військової служби за контрактом та сприятиме переходу Збройних сил України на професійну основу армій західноєвропейського зразка.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла, що Комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендував парламенту ухвалити закон №1225 про матеріальну відповідальність військових.

Крім того, ми писали, що Парламент ухвалив законопроект, яким пропонується запровадити нову шкалу армійських і корабельних військових звань. Зокрема, скасовуються військові звання «прапорщик», «старший прапорщик» і запроваджуються нові звання.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України