Назвали повноваження ДП «Інформаційні судові системи» в порядку ведення ЄДРСР

17:04, 9 декабря 2019
Єдиний державний реєстр судових рішень містить більше 93 млн судових рішень.
Назвали повноваження ДП «Інформаційні судові системи» в порядку ведення ЄДРСР
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Наразі, Єдиний державний реєстр судових рішень (ЄДРСР) є чи не найбільш соціально затребуваним ресурсом з досить широкою аудиторією. На сьогодні база вже містить більше 93 млн судових рішень. І ця кількість постійно збільшується. Про це повідомляє ДП «Інформаційні судові системи».

«Інформаційні судові системи» є адміністраторами ЄДРСР. Порядком ведення Реєстру чітко визначене коло повноважень та зона відповідальності підприємства.

До зони відповідальності Підприємства не входить можливість невнесення до Реєстру судових рішень/їх редагування, а пункт 3 розділу IV Порядку також містить пряму заборону Підприємству, як адміністратору Реєстру, виключати з Реєстру електронні копії судових рішень або  вносити будь-які зміни до них, крім випадків, що пов’язані з необхідністю виправлення технічної помилки, допущеної під час надсилання до Реєстру судового рішення або окремої думки судді, їх реєстрації в Реєстрі, ведення Реєстру або інших випадків, передбачених законом.

Відповідно до статті 2 Закону України від 22 грудня 2005 року №3262 «Про доступ до судових рішень», усі судові рішення підлягають оприлюдненню в електронній формі, а стаття 8 цього ж Закону прямо забороняє вилучення судових рішень з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про практику адміністративної відповідальності за порушення вимог фінансового контролю.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України