100 днів роботи Мінсоцполітики: міністерство працює в 4 ключових сферах

17:55, 12 декабря 2019
Для людей передпенсійного віку створили мобільний додаток «Пенсійний фонд», де користувачі можуть переглядати відомості з електронної пенсійної справи.
100 днів роботи Мінсоцполітики: міністерство працює в 4 ключових сферах
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство соціальної політики відзвітувалося за 100 днів роботи. Про це повідомила очільниця відомства Юлія Соколовська на своїй сторінці в Facebook.

Так, для Мінсоцполітики ключовими є 4 сфери:

  • підтримка людей з інвалідністю;
  • піклування про дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;
  • допомога сім’ям, що опинились у складних життєвих обставинах;
  • наведення ладу з пенсіям.

Так, Міністерство продовжує роботу за основними напрямками:

Забезпечує повноцінне життя для людей з інвалідністю

Уряд забезпечив усіх людей з інвалідністю засобами для реабілітації, профінансував державну реабілітацію для дітей з різними формами інвалідності, а не лише з діагнозом ДЦП.

Міністерство працює з громадськими організаціями та роботодавцями, щоб люди з інвалідністю могли опановувати нові професії, працювати на рівні з усіма та бути реалізованими.

Фінансує потреби дітей в інтернатах

«Лише 15% коштів, що виділяється на утримання інтернатів фінансують прямі потреби дитини. Як наслідок — 90% вихідців з інтернатів не готові до дорослого життя. Ми кардинально реформуємо підхід і фінансуємо умови виховання, які максимально наближені до сімейних та розвиток патронатних сімей», — зазначила Юлія Соколовська.

Так, вже цього року 1 746 дітей-сиріт отримають гроші на придбання житла, в тому числі завдяки додатково направленим коштам. А у 2020 році міністерство на 48% підвищило підтримку для дітей, які перебувають у сімейних формах виховання, в тому числі на дітей з інвалідністю.

Допомагає сім’ям долати складні сімейні обставини

Для вчасного виявлення та допомоги таким родинам виділили 150 млн грн на розвиток фронт-офісів в регіонах та ОТГ, де всі зможуть оперативно призначати, перераховувати пенсії та всі види соціальних послуг, передбачили програму навчання для фахівців з соціальної роботи.

Також влада спростила умови для отримання житлових субсидій для дитячих будинків сімейного типу, військовослужбовців, громадян старше 60 років, що перебувають у шлюбі, і живуть в сільській місцевості.

Робить пенсії передбачуваними та прозорими і допомагає пенсіонерам

«Пенсія має бути чудовим періодом для кожної людини, а не вироком. Для нас важливо, щоб люди літнього віку почували себе захищеними, могли насолоджуватись життям. Тому ми виділили 806 млн грн надбавки на догляд за 100 тис самотніми пенсіонерами, що старші 80 років. Працюємо далі над можливостями перерахунку пенсій», — зазначила міністр соціальної політики.

Для людей передпенсійного віку створили мобільний додаток «Пенсійний фонд», де користувачі можуть переглядати відомості з електронної пенсійної справи, стан опрацювання своїх звернень до Пенсійного Фонду, а у додатку «Пенсійний калькулятор» автоматично розрахувати розмір пенсій.

«Ці результати — лише початок довгого шляху реформування принципів соціальної політики, які існували в Міністерстві десятиліттями. Ми заклали хороший грунт і не збираємось зупинятись!» — резюмувала Юлія Соколовська.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що теми дитинства є пріоритетними для Мінсоцполітики у 2020 році. 

Також ми писали наскільки зростуть виплати одиноким матерям у 2020 році.

Крім того, з’явилося роз’яснення Міністерства юстиції щодо дій при усиновленні дитини.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва