Конфіскація майна за лжезамінування: уряд ініціює законопроект

17:25, 18 декабря 2019
За неправдиве мінування критично важливих об'єктів інфраструктури буде передбачено позбавлення волі на строк до 8 років з конфіскацією майна.
Конфіскація майна за лжезамінування: уряд ініціює законопроект
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Уряд ініціював посилення відповідальності за завідомо неправдиве повідомлення про замінування. Відповідний проект закону схвалено на засіданні Кабінету міністрів України 18 грудня, передає прес-служба уряду.

Зокрема, йдеться про лжезамінування будівель, лікарень, закладів освіти  та інших суспільно важливих об'єктів, виведення з ладу яких може заподіяти майнову шкоду та становити загрозу для життя і здоров'я людей.  

Законопроектом посилюється відповідальність за такий вид злочину. Зокрема, передбачено обов'язкове додаткове покарання у вигляді конфіскації майна. Також посилюється відповідальність за лжезамінування критично важливих об'єктів інфраструктури — передбачено позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна.

Наголошується, що кількість неправдивих повідомлень про загрозу безпеці громадян за останній час набула загрозливого масштабу. Лише за п’ять місяців 2019 року слідчими розпочато досудове розслідування близько 600 таких кримінальних правопорушень, що майже дорівнює показникам, зареєстрованим упродовж усього 2018 року.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що 16 грудня у Києві «замінували» будівлю Шевченківського райсуду. 

Окрім того, Україною прокотилася хвиля «мінувань» лікарень, банків та вокзалів. 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде