В Україні із 2020 року з’являться електронні студентські квитки: що відомо

17:02, 18 декабря 2019
Документи з’являться у мобільному додатку «Дія».
В Україні із 2020 року з’являться електронні студентські квитки: що відомо
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство цифрової трансформації спільно із Міністерством освіти і науки запроваджують електронні студентські та учнівські квитки. Про це Мінцифри повідомляє на своїй сторінці в Facebook.

Студенти закладів вищої та професійно-технічної освіти матимуть змогу користуватися електронним студентським/учнівським квитком із 2020 року. Документи з’являться у мобільному застосунку «Дія».

Оцифрування квитків відбуватиметься за згоди особи на використання даних, зокрема персональних, що містяться в Реєстрі студентських (учнівських) квитків Єдиної державної електронної бази з питань освіти.

Е-квиток формуватиметься автоматично за умови наявності усіх необхідних відомостей про студентський/учнівський квиток державного зразка в Реєстрі ЄДЕБО та міститиме унікальний електронний ідентифікатор — QR-код.

Перевірка достовірності е-квитка відбуватиметься за допомогою технічних засобів без додаткового пред’явлення документа, що посвідчує особу.

У свою чергу прем'єр-міністр України Олексій Гончарук у своєму Telegram-каналі повідомив, що паперові документи також діятимуть.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що у ВРУ зареєстровано відповідний законопроект відмови від диплома державного зразка.

Крім того, ми писали, що Гриневич розповіла про зміни щодо вступу у 2020 році.

Також відомо, скільки держава витрачає на навчання студентів.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва