Скільки держава витрачає на навчання студентів, — Мінфін

13:22, 25 ноября 2019
У Міністерстві фінансів підрахували, що підготовка одного студента за державним замовленням у 2018 році становила 44,6 тис. грн.
Скільки держава витрачає на навчання студентів, — Мінфін
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У 2018 році середні розрахункові витрати на підготовку одного студента за державним замовленням становили 44,6 тис. грн. Повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

У Міністерстві фінансів проаналізували дані 167 закладів вищої освіти та визначили, що сукупні видатки держбюджету на оплату послуг з підготовки фахівців цими закладами у 2018 році становили понад 15 млрд грн.

Як повідомляють в міністерстві, підготовка фахівців закладами вищої освіти сконцентрована в пʼяти регіонах: м. Києві та Харківській, Львівській, Дніпропетровській і Одеській областях. Саме у цих регіонах розташовано 50% закладів вищої освіти, які отримують кошти з держбюджету. Також ці заклади навчають понад 59% студентів за держзамовленням.

У середньому витрати на підготовку одного студента за держзамовленням у 2018 році становили 44,6 тис. грн, однак в окремих закладах цей показник перевищує середнє по країні значення у 2–3 рази. Наприклад, Льотна академія Національного авіаційного університету (ЛА НАУ) — 143 тис. грн; Харківський інститут фінансів Київського національного торговельно-економічного університету (ХІФ КНТЕУ) — 100 тис. грн; Косівський інститут прикладного та декоративного мистецтва Львівської національної академії мистецтв (КІПДМ ЛНАМ) — 83 тис. грн.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що у ВРУ зареєстровано відповідний законопроект відмови від диплома державного зразка.

Крім того, ми писали, що Гриневич розповіла про зміни щодо вступу у 2020 році.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде