Призначили неіснуючу особу: у Дніпрі викрили діяльність фіктивного держреєстратора

12:20, 25 ноября 2019
Фіктивному держреєстратору навіть виплачувалась заробітна плата за рахунок бюджетних коштів.
Призначили неіснуючу особу: у Дніпрі викрили діяльність фіктивного держреєстратора
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Дніпрі співробітники СБУ викрили діяльність неіснуючого державного реєстратора, від імені якого здійснювалась незаконна реєстрація земельних ділянок загальною вартістю понад 30 млн грн. Про це повідомляє прес-служба місцевої прокуратури.

Відомо, що на початку 2019 року посадовці ГУ Держгеокадастру у Дніпропетровській області, вступивши у попередню змову, на підставі підроблених документів, з використанням раніше викраденого та підробленого паспорта громадянина України призначили на посаду державного кадастрового реєстратора відділу в місті Дніпро фактично неіснуючу особу та оформили на неї ключ доступу до Державного земельного кадастру.

Зазначається, що при цьому повноваження у здійсненні державної реєстрації земельних ділянок протиправно передано одному з учасників злочину.

Фіктивному держреєстратору навіть виплачувалась заробітна плата за рахунок бюджетних коштів.

Так, слідчі виявили 14 фактів проведення вказаними особами незаконної державної реєстрації земельних ділянок комунальної власності загальною площею близько 2,8 га вартістю понад 30 млн грн.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.3 ст.190, ч.2 ст.364 та ч.1 ст.358 КК України (шахрайство, вчинене у великих розмірах, зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, та використання підроблених документів).

Досудове розслідування триває. Встановлюють усіх причетних до злочину осіб.

«Дніпропетровська місцева прокуратура №3 звертається з проханням до громадян повідомляти про відомі їм факти вчинення протиправних дій від імені державного кадастрового реєстратора відділу у місті Дніпро Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області Маляренка Ігоря Ігоровича — за адресою: м. Дніпро, вул. Січеславська Набережна, 29, тел.: (056) 756-89-03», — йдеться у повідомленні прес-служби.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що Мін’юст стрімко взявся за наведення порядку в держреєстрації.

Додамо, діяльність комунальних реєстраторів буде ретельно перевірена.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва