Діяльність комунальних реєстраторів буде ретельно перевірена

11:50, 23 июля 2019
Суб’єкти державної реєстрації, насамперед комунальні підприємства, які не пройдуть верифікацію, будуть відключені від реєстрів.
Діяльність комунальних реєстраторів буде ретельно перевірена
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство юстиції України офіційно підтвердило, що планує вжити ряд заходів для встановлення порушень законодавства з боку державних реєстраторів, які працюють за трудовими договорами з комунальними підприємствами, а також дотримання вимог акредитації самими КП.

Про це йдеться у відповіді прес-служби Мін’юсту на запит «Судово-юридичної газети».

У повідомленні сказано, що наразі реалізується комплекс заходів у межах передбачених законодавством можливостей. Одночасно напрацьовуються нові рішення для протидії рейдерству на технологічному, організаційному і нормативному рівнях.

Зокрема, розпочалась верифікація з особистою явкою всіх користувачів Єдиних державних реєстрів. Для державних реєстраторів, які перебувають у трудових відносинах з КП, верифікація триватиме до 2 серпня. Суб`єкти державної реєстрації, насамперед комунальні підприємства, які не пройдуть верифікацію, будуть відключені від реєстрів.

Також планується проведення засідання Акредитаційної комісії для ухвалення рішень щодо дотримання КП вимог акредитації відповідно до статті 6 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» та статті 1 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань», які передбачають, що акредитованим суб’єктом може бути юридична особа публічного права, у трудових відносинах з якою перебувають не менше ніж три державні реєстратори. Мета засідання: ухвалити відповідні законні рішення про акредитацію таких КП. У моніторинг поставлено всі КП — суб`єкти акредитації. За наслідками здійснення моніторингу та за наявності підстав призначаються і проводяться камеральні перевірки, на підставі яких будуть робитися висновки.

Також у відповіді міністерства зазначено, що Антирейдерська комісія при Мін’юсті, існування якої передбачено законодавством, буде продовжувати працювати з максимальною ефективністю і принциповістю. Втім, готуються деякі уточнення до порядку її діяльності та порядку розгляду скарг, а також буде запропонована нова концепція «перезавантаження» складу комісії.

«Судово-юридична газета» вже писала, що після візиту Президента України Володимира Зеленського в село Путрівку Київської області, де він пересвідчився у правдивості інформації щодо незаконної діяльності місцевого комунального реєстратора, він пообіцяв навести лад у сфері реєстрації прав власності. Верифікацію комунальних реєстраторів координує новопризначений керівник Департаменту державної реєстрації та нотаріату Мінюсту Владислав Власюк.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва