Мін’юст стрімко взявся за наведення порядку в держреєстрації

17:40, 22 июля 2019
Комунальних реєстраторів спочатку ідентифікують кожного особисто, а потім відмоніторять його реєстраційні дії.
Мін’юст стрімко взявся за наведення порядку в держреєстрації
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Після візиту Президента України в село Путрівка Київської області, де він пересвідчився у правдивості інформації щодо незаконної діяльності місцевого комунального реєстратора і пообіцяв навести порядок у сфері реєстрації прав власності, Міністерство юстиції активно взялося за діло. Про це повідомив новопризначений керівник Департаменту державної реєстрації та нотаріату Мінюсту Владислав Власюк.

За його словами, Департамент спільно з ДП «Національні інформаційні системи» розпочав верифікацію з особистою явкою всіх користувачів Єдиних державних реєстрів.

«За графіком першими йдуть працівники комунальних підприємств (sic!), триватиме це до 2 серпня. Мета — відключити всяких «прошкіних», — зазначив посадовець.

Верифікація передбачає подання документів: оригіналу паспорта громадянина України, ІD-коду, довідку з місця роботи не давнішої трьох днів, копії трудової книжки, копії наказу про призначення.

Перевірка охопить усіх (а це сьогодні близько 400 комунальних реєстраторів) і покаже, скільки з них «справжніх» та «живих».

Вже 26 липня планується засідання акредитаційної комісії Мін’юсту для прийняття рішень про дотримання КП вимог акредитації в частині наявності необхідної кількості державних реєстраторів, які перебувають з ним у трудових відносинах (потрібно не менше ніж три реально існуючі державні реєстратори). На цій підставі будуть прийняті відповідні законні рішення про акредитацію таких КП.

Крім того, Міністерство юстиції України видало наказ №2726/7 від 18 липня 2019 року «Про проведення моніторингу реєстраційних дій у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно та Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань». Документ, зокрема, містить конкретний перелік державних реєстраторів та суб’єктів державної реєстрації, щодо яких проводиться моніторинг реєстраційних дій у державних реєстрах.

Моніторинг реєстраційних дій реєстраторів комунальних підприємств триватиме до 2 грудня 2019 року. За наслідками моніторингу та за наявності підстав будуть призначатися і проводитися камеральні перевірки з принциповими законними рішеннями.

 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва