Видавала паспорти іноземцям за валютні хабарі: ВАКС обрав запобіжний захід посадовиці ДМС

11:50, 24 декабря 2019
ВАКС задовольнив клопотання прокурора САП та застосував до підозрюваної запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.
Видавала паспорти іноземцям за валютні хабарі: ВАКС обрав запобіжний захід посадовиці ДМС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід колишній першій заступниці Голови Державної міграційної служби України. Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Так, чиновниця підозрюється у проханні надати та одержанні службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням службового становища.

Підозру колишній першій заступниці Голови ДМС повідомлено у кримінальному провадженні, де восени 2017 році було зірвано операцію агентів НАБУ під прикриттям, які виконували спеціальне завдання з розкриття злочинної діяльності організованої групи в системі органів ДМС України, пов’язаної з впровадженням корупційної схеми незаконного документування іноземців паспортами громадян України та посвідками на постійне чи тимчасове проживання на її території за обов’язкової умови надання службовим особам вказаного державного органу неправомірної вигоди.

Досудовим розслідуванням встановлено, що підозрювана запропонувала організувати оформлення громадянину В’єтнаму посвідки на тимчасове проживання в Україні на один рік, з можливістю подальшого її продовження до трьох років. При цьому службова особа висловила прохання надати їй неправомірну вигоду за забезпечення нею відповідного процесу оформлення документів у сумі 1800 доларів США, яку в подальшому одержала.

Крім того, посадовиця запропонувала організувати процес набуття громадянином Ірану громадянства України за нібито територіальним походженням, яке мало підтверджуватись завідомо неправдивими офіційними документами, подальшого отримання ним паспорту громадянина України і паспорту громадянина України для виїзду за кордон. Водночас, вказана особа, діючи повторно, висловила прохання надати їй неправомірну вигоду за забезпечення нею відповідного процесу оформлення та видачу документів у сумі 30 000 доларів США.

ВАКС задовольнив клопотання прокурора САП та застосував до підозрюваної запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту строком до 21 лютого 2020 року.

Крім того, на особу покладено ряд процесуальних обов’язків, а саме носіння електронного засобу контролю, прибувати до детектива, прокурора чи суду, повідомляти про зміну місця роботи, утримуватись від спілкування зі свідками, а також здати на зберігання паспорт для виїзду за кордон.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, СБУ викрила схему розкрадання у КМДА на 20 млн гривень.

До того ж ми писали, що ДБР затримало прокурора на Запоріжжі, який отримав хабар через посередника.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва