Покинула 6-річного сина: суд позбавив жінку батьківських прав

20:19, 27 декабря 2019
У Миколаєві суд задовольнив позов органів опіки, позбавивши жінку права на виховання сина та стягнувши аліменти.
Покинула 6-річного сина: суд позбавив жінку батьківських прав
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Рішенням судді Ленінського районного суду м. Миколаєва задоволено позовні вимоги органу опіки та піклування виконавчого комітету Миколаївської міської ради про позбавлення батьківських прав матері неповнолітнього хлопчика, 2013 року народження, та стягнення аліментів на його утримання. Про це повідомляє портал «Судова влада України».

Орган опіки розповів, що хлопчик потрапив до Миколаївського центру соціально-психологічної реабілітації дітей у зв'язку з тим, що мати  покинула сина у сторонньої людини та кілька місяців не відвідувала його. Чоловік привів дитину до центру, повідомив вищезазначену інформацію та наголосив на тому, що він є біологічним батьком дитини.

При роботі психолога з Микитою було з'ясовано, що хлопчик любить матір, проте ображений на неї через те, що вона його покинула. З 5 березня 2019 року по теперішній час відповідачка жодного разу не відвідувала дитину, не телефонувала та не цікавилася її долею, не підтримувала матеріально.

Суд, оцінивши всі зібрані у справі докази, враховуючи інтереси дитини, для забезпечення стабільних та гармонійних умов її життя, повного та всебічного розвитку та зважаючи на те, що відповідачка ухиляється від виконання своїх батьківських обов’язків з виховання та утримання дитини, дійшов висновку, що позов підлягає задоволенню.

Зазначимо, що заочне рішення суду ще не набрало законної сили.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про рішення КЦС ВС, згідно з яким брат малолітньої сестри не має права захищати її права та інтереси шляхом подання позову про позбавлення батьківських прав відносно неї.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде