В уряді спростували закриття легальних секонд-хендів

15:25, 30 декабря 2019
У міністерстві соціальної політики заявили, що будуть боротися зі «схемами на гуманітарці», а не закривати легальні секонд-хенди.
В уряді спростували закриття легальних секонд-хендів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Ініціатива міністерства соціальної політики щодо боротьби зі «схемами на гуманітарці» не має жодного відношення до легального бізнесу із продажу в Україні вживаних речей, тобто секонд-хенду. Про це повідомив заступник міністра соціальної політики Олег Коваль, передає прес-служба Кабміну.

«Ми жодним чином не виступаємо проти легальних магазинів із вживаними речима, тобто секонд-хендом. Якщо товари в ці магазини завезені та продаються відповідно до норм вітчизняного законодавства, - ми не маємо нічого проти! Мінсоцполітики бореться зі «схемами на гуманітарці», а не легальним секонд-хендом», – підкреслив Коваль

За словами заступника міністра, частина вантажів, які завозяться в Україну під статусом «гуманітарної допомоги» не роздаються людям безкоштовно, як цього вимагає законодавство, а продаються в магазинах та навіть бутіках. «Це схема! Це корупція! Це ухиляння від сплати податків!»  заявив чиновник.

За словами Коваля, щороку від подібних нелегальних схем державний бюджет втрачає до 2 млрд грн. Нагадаємо, що Мінсоцполітики – єдиний орган влади в Україні, який може надати тому чи іншому вантажу статус «гуманітарного».

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» раніше повідомляла, що Міністерство соцполітики ініціює заборону на ввезення вживаного одягу та обов'язковий митний огляд гуманітарних вантажів.

Також СБУ викрила нелегальну схему ввезення в Україну брендових речей під виглядом «секонду». Вартість кожної ввезеної партії становила не менше 400 тисяч доларів. 

 

 

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва