Офіс Генпрокурора просить Канаду надати дані щодо катастрофи українського літака

12:41, 10 января 2020
Відомство розраховує на співпрацю з канадською стороною.
Офіс Генпрокурора просить Канаду надати дані щодо катастрофи українського літака
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Офіс Генерального прокурора звернувся до Канади із проханням надати наявну інформацію, яка може сприяти розслідуванню кримінального провадження за фактом катастрофи літака авіакомпанії «МАУ». Про це інформує прес-служба ОГП.

У відомстві нагадали, що Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо 9 січня повідомив інформацію, яка може свідчити про наявність у канадської сторони доказів, в тому числі даних розвідувальних органів, щодо можливого враження ракетою літака авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України», що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран — Київ.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що біля іранського аеропорту Імама Хомейні зазнав аварії літак Boeing 737. Пізніше стало відомо, що загинули 167 пасажирів і 9 членів екіпажу.

Додамо, Україна й Іран домовилися про спільну розшифровку бортових самописців.

Крім того, Президент України Володимир Зеленський повідомив, що в розслідуванні авіакатастрофи літака МАУ в Ірані не виключається версія про влучення ракети.

Відомо, що директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України Олександр Рувін та завідувач лабораторії криміналістичних видів досліджень Віктор Костецький у складі групи українських спеціалістів прибули в Іран для розслідування причин трагедії з Boeing 737.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва