«Ірану вже нічого приховувати»: чорні ящики збитого лайнера МАУ привезуть в Україну

12:35, 14 января 2020
Очільник МАУ Євген Дихне вважає, що «Ірану вже нічого приховувати».
«Ірану вже нічого приховувати»: чорні ящики збитого лайнера МАУ привезуть в Україну
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Бортові самописці зі збитого в Ірані українського лайнера МАУ будуть привезені в Україну. Про це розповів очільник «Міжнародних авіаліній України» Євген Дихне, передає «Лівий берег».

«Сьогодні ймовірність того, що чорні ящики будуть розшифровуватися в Україні, значно вище. У іранської сторони вже немає підстав щось приховувати», — заявив він.

За його словами, за тими фактами, які є у комісії, приховати вони вже нічого не зможуть.

«Вони зрозуміли, що по тим фактам, які є у комісії, приховати вони вже нічого не зможуть, тому перейшли в іншу фазу — відкритості, сприяння з'ясуванню реальної картини. Думаю, чорні ящики, швидше за все, передадуть Україні», — додав він.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, 11 січня Іран зізнався, що літак МАУ був збитий військовими ракетами 8 січня. 

Додамо, Президент України Володимир Зеленський зробив заяву після зізнання Ірану.

Окрім того, командувач військово-космічними силами Ірану Амір Алі Хаджизаде взяв на себе повну відповідальність за збиття літака, повідомивши, що система ППО сплутала його з ракетою. 

Додамо, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Президентом Ісламської Республіки Іран Хасаном Рухані. Зокрема, сторони договорилися про пришвидшення ідентифікації та повернення тіл загиблих українців в авіакатастрофі під Тегераном.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва