Охоронець одеської академії пригрозив журналістці розстрілом: відео

07:25, 24 января 2020
Охоронець державної академії будівництва Микола Яковенко перешкоджав роботі журналістки.
Охоронець одеської академії пригрозив журналістці розстрілом: відео
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Охоронець одеського вишу погрожував журналістці Ганні Покровській , коли вона знімала сюжет про пожежну безпеку. Спершу він намагався вигнати журналістку, а потім забрав її посвідчення.

Під час зйомки 7 епізоду спецпроєкту "Інспекція УСІ", коли журналісти перевіряють, наскільки небезпечно вчитися в Одесі, охоронець державної академії будівництва Микола Яковенко перешкоджав роботі журналістки видання.

У дев’ятиповерховому корпусі Одеської будівельної академії журналістка "Української служби інформації" знайшла тільки 2 вогнегасники та не знайшла жодного пожежного рукава.

Ганна Покровська звернулась до вахтерки із запитанням, де шукати пожежні рукави. Натомість вахтерка викликала охорону Микола Яковенко, який працює в цьому закладі охоронцем, спочатку намагався вигнати оператора Владиславу Швець і журналістку з корпусу. Після чого зірвав з Ганни Покровської посвідчення і не віддавав.

Повернути документ вдалось лише після того, як журналістка викликала правоохоронців. Коли Яковенко віддавав посвідчення, заявив, що переписав і віддав дані керівництву, а також обіцяв, що "особисто її розстріляють".

Охоронець хамив патрульним, які прибули на місце події. І стверджував, що знімати у виші преса може тільки після узгодження з адміністрацією.

Видання подало заяву в поліцію і контролюватиме хід цієї справи.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що українські журналісти протестують проти деяких ініціатив влади щодо медіапростору. Зокрема НСЖУ вимагає від влади припинити залякування працівників ЗМІ. Організація вважає пріоритетним питання безпеки журналістів. 

Також ми писали про парламентські слухання на тему: «Безпека діяльності журналістів в Україні: стан, проблеми і шляхи їх вирішення»

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва