Розтратили кошти ДП: Апеляційна палата ВАКС залишила в силі запобіжні заходи фігурантам

12:31, 24 января 2020
Колегією суддів розглядалися апеляційні скарги сторін захисту.
Розтратили кошти ДП: Апеляційна палата ВАКС залишила в силі запобіжні заходи фігурантам
Hcac.court.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

22 січня в Апеляційній палаті Вищого антикорупційного суду відбулися судові засідання у справі №910/227/19 щодо розтрати коштів ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» на загальну суму 25 447 120,09 грн. Про це інформує прес-служба Апеляційної палати ВАКС в Facebook.

«Колегією суддів розглядалися апеляційні скарги сторін захисту на:

— ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 13 грудня 2019 року, якою до підозрюваного, колишнього директора ТОВ «Торговий дім «Еко-Сервіс», за його відсутності обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою (провадження1-кс/991/2749/19);

— ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 24 грудня 2019 року, якою до підозрюваного, колишнього заступника генерального директора із забезпечення виробництва ДП «СхідГЗК», за його відсутності обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою (провадження1-кс/991/2750/19).

За результатами судового розгляду апеляційних скарг сторін захисту суд відмовив у їх задоволенні в обох випадках.

Дані рішення набрали законної сили з моменту проголошення, є остаточними та оскарженню в касаційному порядку не підлягають», — йдеться у повідомленні.

У ВАКС нагадали, що підозрюваним інкримінується вчинення діянь за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України — привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем,  вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють двох осіб у розтраті 25,4 млн гривень державного підприємства «Східний гірничо-збагачувальний комбінат».

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва