Підозрюють у розтраті 25,4 млн: НАБУ розшукує екс-посадовця державного підприємства

13:15, 2 октября 2019
Колишнього заступника генерального директора ДП «СхідГЗК» підозюють у розтраті 25,4 млн грн державного підприємства.
Підозрюють у розтраті 25,4 млн: НАБУ розшукує екс-посадовця державного підприємства
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють двох осіб у розтраті 25,4 млн грн державного підприємства «Східний гірничо-збагачувальний комбінат». Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Так, йдеться про колишнього заступника генерального директора із забезпечення виробництва ДП «СхідГЗК» та директора ТОВ «Торговий дім «Еко-Сервіс».

Зазначається, що підозрюваних оголошено в розшук, бо неможливо встановити їхнє місцезнаходження.

Слідство встановило, що в період лютого-травня 2015 року екс-керівник держпідприємства уклав з директором товариства додаткові угоди до договору на закупівлю мінералів (сірки) для потреб підприємства, внаслідок чого було протиправно збільшено ціну за одиницю товару на 31%, а у подальшому на 57%, що призвело до збитків для державного підприємства в сумі 25,4 млн грн. При цьому закупівля ДП «СхідГЗК» сірки кожного разу здійснювалась із залученням не менш ніж трьох посередників, що зумовлювало завищення на кожному етапі кінцевої ціни на ці мінерали для державного підприємства.

Детективам вдалося домогтися анулювання угод із закупівлі ДП «СхідГЗК» сірки за завищеним цінами. Рішення суду набуло законної сили, відтак, створено підґрунтя для стягнення з приватної компанії на користь ДП «СхідГЗК» переплачених безпідставно 25,4 млн грн.

Окрім того, з метою недопущення безпідставної, за завищеними цінами та через посередників, закупівлі ДП «СхідГЗК» товарно-матеріальних цінностей Національне бюро звернулось до Міністра енергетики та захисту довкілля України з пропозиціями та рекомендаціями щодо усунення причин і умов, які сприяють вчиненню кримінальних правопорушень.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що адвокат підозрюється в заволодінні майном майже на 10 мільйонів гривень. Дії зловмисниці кваліфіковані за шістьма статтями КК України.

Також нам стало відомо, що співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою та управлінням захисту економіки Нацполіції викрили на хабарі посадовця однієї з районних прокуратур Одеської області.

Крім того, керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури  повідомлено про підозру судді Рахівського районного суду Закарпатської області, викритому на одержанні 10 тисяч гривень неправомірної вигоди.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва